Това заяви пред Нова телевизия финансистът Левон Хампарцумян.  Протестите на земеделците

...
Това заяви пред Нова телевизия финансистът Левон Хампарцумян.  Протестите на земеделците
Коментари Харесай

Хампарцумян: В недоволството на земеделците има и политически, и ...

Това съобщи пред Нова телевизия финансистът Левон Хампарцумян. 

 

Протестите на земеделците обгърнаха цялата страна. Над 80 обитаеми места са блокирани, а поръчката е - в случай че не бъдат изпълнени настояванията на бранша, блокирана ще е цялата страна. Днес на брифинг в Министерския съвет, че има подготвеност за нов меморандум, който да бъде посписан сред протестиращите и изпълнителната власт. Земеделското министерство е в цялостна подготвеност да внесе в Народното събрание седем законопроекта. от предложенията и не престават да упорстват за оставката на министър Кирил Вътев.

 

“Аз съм доста изумен, че българските земеделци не се сдружават в кооперации по метода, по който това се прави в по-развитите и по-богатите страни. Така се осъществят икономии от мащаба. Но това да ме накарат да допускам, че не могат да си подготвят доклада по този начин, че да покаже загуба, значи, че нещо лъжат данъчните. Това значи, че тези доклади не са за проявление ”, добави той.

 

Хампарцумян изясни, че когато производителите се обединят в кооператив, “едно сходно съдружие ще има задоволително доста членове и ще е стопански задоволително мощно, с цел да може да договаря с огромните търговски вериги и да осъществя облага ". 

 

" Има доста да се направи и от двете страни и нека тези митинги да са спусък, който да придвижи нещата в вярната посока ", изрази вяра той.

Финансистът разяснява и прогнозата, че България ще влезе в еврозоната на 1 януари следващата година. " Мисля, че до последния миг би трябвало да се вършат старания това да се случи. Датата към момента официално е тази. Правят се избрани административни стъпки това да се случи. Трябва да създадем всичко належащо и да се надяваме, че ще получим положителен отчет ", акцентира Хампарцумян.  

 

На въпрос допустимо ли е България да търси някакъв тип изключение за приемането си в еврозоната, той съобщи, че " в действителност има задоволително доста страни, признати в еврозоната с избрани изключения, само че това се взема решение в последния миг и не е предмет на обществено разискване ". 

 

" Защото това са чувствителни тематики, които не трябва да обсъждаме обществено, тъй като може да се самонараним по този метод. Правителството мъчно може да направи нещо внезапно, с цел да смъкна инфлацията. Но Българска народна банка се пробва да направи нещо по въпроса. Правителството обмисля някои ограничения. Ще забележим. Просто чакаме до последно ", уточни финансистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР